terça-feira, 17 de abril de 2012

Polenta

4 comentários:

ag disse...

anitko, polenta to cisto na słodko na południowej półkuli? na naszej włoskiej wsi gotuje się polentę najczęściej w dni deszczowe w postaci gęstej kukurydzianej papki, a potem spożywa z serami, sosami i mocnym czerwonym winem... dwie polenty - dwa światy :)))

Anita Damas disse...

Agatko, powiem Ci szczerze, ze nie wiem , jak jest tutaj. Kupilam sobie ksiazke kucharska Sophie Dahl " Miss Dahl's voluptuous delights" i eksperymentuje. Ona jest Angielka i podaje przepis na slodko. Ja nie jestem wielka fanka polenty, ale moje dzieci tak, szczegolnie Ivo. Ale dzieki za info!

Anita Damas disse...

No i dowiedzialam sie jak jest tutaj, w Brazyli. Polenta moze byc na slodko jak i na slono np w postaci "sucharkow". Sprobowalam i jest to na pewno kolejny nowy smak. Jedna nazwa i tyle mozliwosci. Ciekawe!

ag disse...

jak to sucharków? ja poproszę bardzo o więcej informacji!!! w rewanżu mogę ci dokładniej poopowiadać jak to robią włochacze... :))) buziak Anitko!